Foredrag

17. OKT
20:00
KJØP BILLETTER

Gunnar Danbolt: Marianne Heske og hennes arbeider

Velkommen til foredrag ved Gunnar Danbolt, om kunstneren Marianne Heske og hennes arbeider.

Den internasjonalt kjente norske kunstneren Marianne Heske stiller ut ved Olsvikutstillingen 2018. Professor Gunnar Danbolt som kjenner Heske godt, vil holde foredrag om kunstneren og hennes arbeider i utstillingslokalene i kirkens underetasje.

Marianne Heske sier om seg selv at hun er en internasjonal nomade med kunstnersamarbeid i mange land som Nepal, Kina, Zimbadwe og Sør-Afrika. Verkene hennes forstås best med utgangspunkt i det barske samspillet mellom menneskene og naturen i hennes barndom i den isolerte bygden Tafjord. Heske har utdanning fra kunstinstitusjoner i flere europeiske land.

Hun debuterte i 1973 med computermalerier og har siden hatt en rekke utstillinger ved anerkjente gallerier i både inn og utland. Hun har også vært aktiv som konseptkunstner.

De fleste mener at hennes mest kjente prosjekt er flytttingen av en gammel utløe Gjerdeløa fra Tafjord til Centre Pompidou i Paris Heske arbeider med mange forskjellig medium: litografi, offset, bøker, plakater, fotografi og datamaleri, lyd og installasjoner.

Marianne Heske kommer til Olsvikutstillingen med datagrafikk og 100 dukkegoder. Hodene er utført i kostbare og vakre materialer som krystall, porselen gull- og sølvbelagt metall.