UNG & LOVENDE

18. OKT
19:00
INTERESSERT

Kei Solvang og elever fra Langhaugen

I år er det premiere for et nytt og spennende konsept, og det starter med et pang!

Det nye konseptet, UNG & LOVENDE, skal trekke frem unge og «ukjente» musikere som er på vei opp og fram. På hver festival i årene som kommer blir det en gratiskonsert med en eller flere unge musikere som har utmerket seg. Bakgrunnen for konseptet er å gi fremadstormende musikere en konsertarena, men også for å gi publikum en smakebit av fremtidens artister.

Årets artist er Kei Solvang, en ung pianist fra Bergen. Hun ble født i Japan i 2002 og flyttet til Norge da hun var fem år. Hun har tatt pianotimer siden hun var tre og et halvt år, har vært elev ved fordypningsprogrammet i klassisk piano på Bergen kulturskole og ved Griegakademiets Unge Talenter. I januar i år vant hun sin klasse i den nasjonale konkurransen Ungdommens musikkmesterskap og kom videre til superfinalen, hvor hun fikk publikumsprisen.

I forbindelse med 175-års jubileet for Edvard Griegs fødsel i juni, åpnet Kei Solvang den 30 timer lange TV-sendingen «Grieg – minutt for minutt» med Opus 1. Den 21. oktober skal hun være solist med Universitetets Symfoniorkester Oslo på deres høstkonsert i universitetets aula (Oslo).

Denne torsdagen kommer Kei Solvang til å fremføre stykket hun samme helg skal fremføre sammen med Universitetets Symfoniorkester. I Olsvik har hun derimot ikke med seg et symfoniorkester, men strykere fra musikklinjen på Langhaugen videregående skole.

Stykket Kei Solvang skal fremføre er Mozarts klaverkonsert nr. 12 i A-dur, K. 414. Dette stykket skrev Wolfgang Amadeus Mozart i Wien, høsten 1782. Det er skrevet for solopiano, to oboer, to fagotter, to horn og strykere. Men som med de tre andre tidlige Wien-konsertene Mozart skrev, er dette et beskjedent stykke som fint kan fremføres med kun piano og en strykekvartett.

Ikke gå glipp av denne fantastiske musikkopplevelsen, og ikke minst starten på KULTURFEST sitt nye konsept med spennende unge musikere i årene som kommer.